Olie-udslip på Faaborg Havn

Søndag aften sprang en slange med hydraulisk olie på Faaborg III og færgen måtte derfor indstille sejladsen. I den forbindelse var der et par enkle cykelturister der strandede på Lyø, men der blev sørget for indkvartering og de kommer med tilbage, med den første færge mandag morgen - de har taget oplevelsen meget pænt.


Færgen er søndag nat blevet repareret og går i normal drift igen mandag morgen med afgang 5.50.

Hvad værre var, var et udslip af omkring 90 liter hydraulisk olie. Takket være en hurtig indsats fra færgens og havnens personale og med stor hjælp fra Millinge Maskinstation og Beredskabsstyrelsen blev det meste af olien inddæmmet og suget op. Der vil i de kommende dage kunne forekomme en tynd oliefilm på vandoverfladen omkring færgen og over mod erhvervskajen. Den olie der udgør filmen vil i løbet af et par dag fordampe og ikke udgøre et miljømæssigt problem, men vi følger det nøje og viser det sig, at der er noget olie vi har overset, så får vi slamsugeren kørt i stilling igen.

Frygten var selvfølgelig at vi ikke fik inddæmmet olien og at det trak over i havnebadet, det er dog meget lidt sandsynligt at det skulle ske. Alle opfordres imidlertid til at være opmærksomme på, om der skulle være en oliefilm på vandet, for så skal man ikke bade.

Vi beklager selvfølge de gener dette har medført for brugerne af Faaborg III og har allerede kommunikeret med alle øboerne og meddelt dem at vi igen mandag morgen er i sædvanlig drift med færgen