Gæstesejler

Velkommen til Faaborg Havn - en levende søfartsby med 13.000 besøgende lystbåde hvert år.

Det Sydfynske Øhav danner en smuk indsejling til Faaborg Havn, som er sikker for alle vinde, og som kan byde på det meste af det en sejler ønsker sig af en havn.

Du finder 38 havne indenfor kun 20 sømil.

Havnen ligger nærmest midt i byen. Der er kun få minutters gang til fx. indkøb, restauranter, museer og bus- eller færgeforbindelser til andre oplevelser på Fyn.

Ud over selvfølgeligheder som bade- og vaskerum byder Faaborg Havn også på gratis internet, udendørs motionsredskaber, grill- og legepladser, slæbested, spildevandspumpe, bådekran, mastekran, miljøstation mv.

Luk alle
Åben alle

Gæstepladser

Faaborg Havn har meget at byde på og med sin 650 bådpladser, hvor af de 75 er gæstepladser, er den bestemt en besøg værd.

Som gæstesejler kan du lægge til kaj alle steder i havnen, hvor der er ledige havnepladser. På alle pladser sidder et rødt/grønt skilt. Et grønt skilt angiver at den enkelte havneplads er ledig. Hvis ikke pladsen er ledig er skiltet rødt.

Herudover har Faaborg Havn 75 gæstepladser i inderhavnen fordelt på bro A, B og D. Disse pladser er kun til gæstesejlere og har derfor intet skilt.

Kajerne til højre efter indsejlingen til inderhavnen er kun til både over 15 mtr.

Havnepenge betales i automaterne, der står tre steder på havnen - se kortet under "faciliteter". Automaterne er åbne døgnet rundt og modtager almindelige typer betalingskort.

I automaterne kan man også trække et chip-kort, der både fungere som adgangs- og betalingskort til toilet- og badefaciliteterne på havnen, og som man kan købe el i standerne på broerne med.

Når du afleverer kortet i automaten efter brug kan du vælge at få depositum for kortet og den indestående saldo på kortet tilbagebetalt til dit kreditkort eller udbetalt i kontanter. Vær opmærksom på at automaten udbetaler kun i mønter.

Book en plads

Det er muligt at booke en plads i Faaborg Havn, så vores gæstesejlere på forhånd kan sikre sig en god plads i havnen.

Vores bookingpladser ligger i den gamle havn - inderhavnen. Vi har 4 pladser på bro A, den første træbro man kommer til og som er for større lystbåde.

Bookingen foregår via

Der betales et reservationsgebyr på 75 kr. udover havnetaksten for pladsen, som i dette tilfælde er efter pladsens størrelse og ikke bådens længde. Booker man flere dage i træk betaler man kun et reservationsgebyr. Gebyret dækker udgifter til ekstra administration af disse særlige pladser. Til gengæld kan I så være sikre på en plads, oven i købet i det de fleste sejlere betragter som den mest attraktive del af havnen.

Muligheden for reservation vil kunne give mange sejlere en langt mere afstressende ferie, fordi man ikke behøver skynde sig afsted om morgenen for at få en god plads i Faaborg. Skinner solen og man gerne ville smide ankeret og tage en badetur, kan man gøre det uden at tænke på, hvorvidt der mon er en plads i havnen, når man ankommer. Man skal blot ankomme inden kl. 17.

Vi har nu haft systemet i en del sæsoner og har fået positiv respons fra de sejlere, som har brugt det. Prøv at booke en plads og lad os høre, hvad I synes om det.

Generelle bestemmelser: Ankomst skal ske mellem 12 og 17 (ved senere ankomst, som ikke er aftalt med havnen, er pladsen/pengene tabt). Pladserne skal forlades senest kl. 12 på afrejsedagen. Al betaling sker via Marinabooking.dk

Spørgsmål? Kontakt os

Faaborg Havn

Kanalvej 13
5600 Faaborg

Telefon 72 53 02 60

Send en mail